İçeriğe geç →

Cornerstone Content Nedir? SEO İçin Neden Önemlidir?

Ortalama Okuma Süresi: 5 minutes

Cornerstone content, web sitenizde bulunmasından en çok gurur duyduğunuz içeriklere verilen isimdir. Bu içerikler işletmenizi yansıtır, misyonunuz ile kitleniz arasında köprü kurar ve inanılmaz derecede iyi şekilde yazılmış olurlar. Bu içerikler arama motorlarında yüksek sıralarda yer almasını isteyeceğiniz asıl içerikler olduğu gibi genel olarak da oldukça açıklayıcı ve farklı içeriklerinize pas veren kavramlar ile hazırlanmış olurlar.

Bu blog yazımızda sizlere cornerstone content hakkındaki bütün detayları açıklamaya çalışacağız. Cornerstone Content nedir, SEO için neden önemlidir, cornerstone content nasıl yazılır ve diğer gönderlerinizden cornerstone content’e nasıl link verilir sorularına cevaplar bulacağız.

Hangi İçeriklerim Cornerstone Content?

Cornerstone makalelerinizi seçerken çok dikkatli olmalısınız. Bir kullanıcının web sitenizi ziyaret ettiğinde mutlaka okumasını isteyeceğiniz dört ya da beş içeriğinizi düşünün. Bu içerikler sizin web sitenizi yansıtan cornerstone makaleleriniz olmalılar. Hangi içerikler sizin için önemli? Hangi içerikleriniz en bütünsel ve otoriter içerikleri sağlıyor? Cornerstone içeriklerinizi oluştururken bunlara dikkat edip, bir yandan da gözünüzü arama motorlarındaki en rekabetli anahtar kelimelere dikmelisiniz.

WordPress’de Yoast SEO kullanıcılarına sürekli cornerstone content seçmeleri için uyarıyor. Bazı makaleleri cornerstone olarak işaretleyerek, Yoast SEO sizlere düzgün bir iç link yapısı oluşturma konusunda oldukça yardımcı olacaktır.

WordPress kullanıcıları Yoast eklentisi ile içeriklerini Cornerstone Content olarak işaretleyebilirler.
WordPress kullanıcıları Yoast eklentisi ile içeriklerini Cornerstone Content olarak işaretleyebilirler.

Cornerstone makalelerinizi işaretlemek diğer makaleleriniz üzerinde çalışırken, önemli olanlara geri linkleme yapma işini oldukça kolaylaştıracak. Bu şekilde, spesifik bir konu üzerinde içerik oluştururken alakalı noktalarda cornerstone içeriklerinize link vermeyi asla unutmayacaksınız.

Eğer web siteniz çok fazla içerik barındıran bir platform ise, sitenizde tahmin ettiğinizden çok daha fazla cornerstone content olabilir. Aynı zamanda birden fazla konu hakkında içerikler oluşturduğunuz için, her içerik kategoriniz için bir adet cornerstone content seçmeniz gerektiğini unutmayın.

Cornerstone Content SEO İçin Neden Önemlidir?

Cornerstone içerikler SEO’da çok büyük bir rol oynuyor. Rekabeti yüksek arama terimlerinde üst sıralarda bulunmanın ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz. Cornerstone yaklaşımı bu terimlerde rakiplerinizi alt üst etmenize yardımcı olabilir. Şöyle açıklayalım; Eğer benzer konular üzerine farklı blog yazıları oluşturuyorsanız, Google’a bunlardan hangisinin en önemlisi olduğunu bir şekilde bildirmeniz gerekiyor. Eğer bunu yapmazsanız, bu kelimenin arama sonuçlarında kendi içeriklerinizi birbirleri ile yarıştırıyor olacaksınız. Eğer web sitenizde düzgün bir iç link yapısı oluşturursanız, Google’a hangi içeriğinizin daha önemli olduğunu söylemiş olursunuz.

Cornerstone İçerikleri Çevreleyen Yapıyı Birbirine Bağlama

Cornerstone makaleler web sitenizin içerik piramidinde en üst sırada yer almalılar. En ideali ise kullanıcıyı web sitenizin ana sayfasından cornerstone makalelerinize bir tıklama ile ulaştırabiliyor olmaktır. Benzer konu hakkında diğer bütün makalelerinizi bu büyük makaleye linklemelisiniz. Tek cümleyle özetlersek: Cornerstone içeriğinizin konusuna yeni açılardan bakan farklı blog yazıları oluşturarak bir noktada cornerstone makalenize link vermelisiniz. Bu şekilde düzenlenen bir iç link yapısı, cornerstone makalenizin Google’da alakalı kelimelerde yükselmesini çok kolaylaştıracaktır.

Örnek vermek gerekirse, bizler SEO hakkında çok fazla içerik oluşturuyoruz. Bu içeriklerin hepsi SEO’ya farklı bir açıdan bakarak, farklı konulara değiniyor. Bu makalelerden en önemlisi ise tabii ki cornerstone makalemiz: Ayrıntılı SEO Rehberi – SEO Nedir? Nasıl Yapılır?. SEO hakkında yazdığımız bütün makalelerden bir şekilde bu ana makaleye link veriyor, bu şekilde Cornerstone yaklaşımını gerçekleştirmiş oluyoruz.

Cornerstone Sayfaların İçerik Tipi

Cornerstone content sayfaları her zaman içerik sayfası olmalılar. Büyük bir blog yazısı olabileceği gibi ara sayfalar da cornerstone içerik olabilirler. Cornerstone olarak seçilmiş bir içerik belirli frekanslar ile güncellenmelidir. Cornerstone içerikler açıklayıcı olmalıdır ki hem sizi, hem de kullanıcılara olan yaklaşımınızı yansıtsın, ayrıca zengin de birer içerik haline gelsinler. Cornerstone makalelerinizi oluştururken anahtar kelime hedefleriniz en rekabetçi kelimeler olmalı.

Cornerstone makaleler genellikle uzun olurlar. Spesifik bir konu hakkında önemli olan her şeyi içerdikleri gibi, iç konulara daha detaylı girecek yan blog yazılarına da izin verirler. Bu tarz bir içeriği oluşturmak kısmen de olsa yazım yeteneğinize bağlıdır çünkü uzun makaleleri hem okumak, hem de okutmak oldukça zordur. Bu yüzden, düzgün bir şekilde içeriğinizi başlıklara ayırıp, giriş bölümüne bir içerik tablosu yerleştirmeyi düşünebilirsiniz.

Cornerstone Content Oluştururken Dikkat Edilecek 5 Adım

Her yazıdan önce olması gerektiği gibi yine kapsamlı bir anahtar kelime araştırması yapıyoruz. Bunu tamamladıktan sonra mükemmel, uzun, bilgi verici ve düzgünce yazılmış bir cornerstone içerik oluşturuyoruz. Ama ya bu kadar zamanımız yoksa? Ya da zaten tonlarca makale yazılmış bir siteye sahipsek? Aşağıdaki beş adımı takip ederek düzgün cornerstone içerik oluşturmanın püf noktalarını öğreneceğiz.

Adım 1: Anahtar Kelimelerinizi Düşünün

Arama sonuçlarında yer etmek istediğiniz anahtar kelimelere karar vermelisiniz. Cornerstone makaleleriniz mutlaka en önemli ya da en rekabetli anahtar kelimeleriniz için optimize etmelisiniz. Diğer uzun anahtar kelimeler cornerstone içeriğinize destek olan yan makalelerin işi.

Adım 2: En İyi Gönderinizi Seçin

En rekabetli anahtar kelimenizin etrafında inşa edilmiş önemli olduğunu düşündüğünüz gönderilerinizi gözden geçirin. Bunların içinden de elbet bir tanesinin diğerlerinden daha bütünsel olduğunu görmeniz gerekiyor. O gönderi, artık sizin cornerstone içeriğiniz olacak!

Adım 3: Yeniden Yazın

Cornerstone Makalenizi yeniden yazın. Hatta yeniden yazarken onu süper SEO dostu bir hale getirin. Bildiğiniz bütün SEO silahlarını bu makale üzerinde kullanın ve bu yazıdaki her bilginin tamamen güncel olduğundan emin olun. Bu makaleye dönemsel olarak geri dönerek ekleme ve güncellemeler yapın.

Adım 4: Diğer İçeriklerinizi Long Tail İçin Düzenleyin

Unutmayın, cornerstone içeriğiniz seçtiğiniz en büyük anahtar kelimeye odaklanıyor. Bu konu hakkında ürettiğiniz diğer içerikleri, bu anahtar kelimenin long tail varyasyonları olması için düzenleyin. Örneğin “SEO” anahtar kelimesine optimize olan içeriğiniz cornerstone içeriğiniz ise, En İyi SEO Araçları yazınız ise ona destek olan yan içeriğiniz olmalı.

Adım 5: Kuyrukları Kafaya Linkleyin

Google’a yeni cornerstone makalenizin bu konuda sitemizde bulunan en önemli makale olduğunuz söylememiz gerekiyor. Bunu yapmak için bir önceki adımda bahsettiğimiz long tail yazılarınızı head, yani cornerstone yazınıza linkleyerek gerçekleştiriyoruz. Yani yazı içinde uygun bir yerden cornerstone içeriğimize link veriyoruz.

Hepsi bu kadar!

Sonuç

Site yapısı SEO için en önemli şeylerden biri. Düzgün bir site yapısı hem arama motorlarına, hem de kullanıcılara sitenizde sorunsuzca gezmek için inanamayacağınız derecede yardımcı olur. Cornerstone makaleler ise bu yapının önemli temel taşlarından biri haline geliyor. Hala yardıma mı ihtiyacınız var? O zaman bize ulaşın!

Kategori: SEO

Tek Yorum

  1. odevvebilim odevvebilim

    harika bir yazı sağolun..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir