İçeriğe geç →

Facebook Etkinlik Pazarlama: Ücretsiz Pazarlama Yöntemleri

Ortalama Okuma Süresi: 4 minutes

Facebook Etkinlik Pazarlama, çevrimiçi veya çevrimdışı etkinliklerinizi daha çok kişiye ulaştırmak ve doğal olarak bilet satışlarını arttırmak için çok kullanışlı bir yöntem. Daha iyi olan ise sizinle paylaşacağımız Facebook Etkinlik Pazarlama yöntemleri tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirebileceğiniz.

Facebook Etkinlik Pazarlama

Yazımızda geçmişte Social Media Examiner tarafından gerçekleştirilen Social Media Marketing World konferansını örnek olarak kullanacağız.

#1: Bir Facebook Etkinlik Sayfası Oluşturun

Hepinizin tahmin edebileceği gibi Facebook etkinlik sayfaları, etkinlik pazarlama için inanılmaz iyi bir araç. Etkinliğiniz ile ilgili ana bilgilere çok hızlı erişim imkanı sağlamasının yanı sıra, kullanmaya değer bir çok ekstra özelliği de içlerinde barındırıyorlar.

facebook etkinlik pazarlama - etkinlik sayfası
Social Media Marketing World 2016 – Facebook Etkinlik Sayfası

Etkinlik Tipi & Sahibi: Facebook’ta bir etkinlik yarattığınızda, sayfada gösterilmek üzere bir etkinlik tipi seçebilirsiniz. Fan sayfanızdan oluşturulan bir etkinlikte bu kısımda sayfanızın ismi görünecektir. Eğer etkinliği birden fazla kişi/firma düzenliyorsa, co-hosting şeklinde bu bölüme birden fazla isim eklenebilmektedir.

İpucu: Birden fazla kişi/firma tarafından düzenlenen etkinliklerde kesinlikle birden fazla etkinlik sayfası oluşturmayın.

Bilet Satış Bağlantısı: Facebook henüz kendi platformu üzerinden bilet satış özelliğini desteklemediği için, misafirlerinizin bilet alabileceği dış site bağlantısını bu bölüme ekleyebilirsiniz. (Örn: Biletix, MyBilet, vs..)

İpucu: Etkinlik pazarlama faaliyetlerinizi daha iyi analiz edebilmek için bilet satış bağlantılarınıza mutlaka Google UTM izleme parametrelerini yerleştirin.

Davet Özelliği: Facebook etkinlik sayfasının en güçlü özelliği davet etme butonudur. Kullanıcılar etkinliğinize kendi arkadaşlarını davet edebilir, etkinliği kendi zaman tünellerinde paylaşabilir veya sayfa/gruplarına ekleyebilirler.

İpucu: Güçlü sosyal çevreye sahip arkadaşlarınızı mutlaka etkinliğinize katılıyor olarak işaretleme ve kendi arkadaş listelerini de davet etme konusunda ikna edin. Burada dikkat edilmesi gereken nokta davetlerin spam haline gelme ihtimali. Bunu engellemek için yalnızca etkinlikle ilgileneceğini düşündüğünüz kişileri davet edin/ettirin.

#2 Kullanıcıların Etkinliklerinize Abone Olmasını Sağlayın

Etkinlikleri kendi iş/hayran sayfalarınızda oluşturduğunuzda etkinlikler sekmesi sayfanıza otomatik olarak eklenecek. Geçmişte yaptığınız veya gelecekte planladığınız etkinlikleri göstermenin yanı sıra, bu alandan kullanıcılar genel olarak etkinlik haberlerinize de abone olma fırsatını buluyorlar. Abone olan kullanıcılar, etkinlikleriniz ile ilgili herhangi bir güncelleme de bildirim alarak işinizi çok ama çok kolaylaştıracaklar.

facebook etkinlik pazarlama etkinlik sekmesi
Social Media Marketing World 2016 – Hayran sayfasında bulunan etkinlikler sekmesi

Bu sekme özellikle periyodik olarak etkinlik gerçekleştiren kişi/firmalar için oldukça önemlidir. Hayranlar bir bakışta bütün etkinliklerinizi görebilir ve tek tık ile etkinliklerinize katılım sağlayıp, bilet satın alabilirler.

#3: Facebook Kapak Fotoğrafınızı Güncelleyin

Ana Facebook sayfanızın kapak fotoğrafı, etkinlikleriniz için inanılmaz derecede güçlü bir reklam panosu görevi görmekte. Örneklerimizde kullandığımız Social Media Examiner Facebook kapak fotoğrafı bu stratejiyi gözler önüne seriyor. Sayfalarına girilir girilmez, pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirdikleri etkinlikleri direkt göze çarpıyor.

facebook etkinlik pazarlama - kapak fotoğrafı
Social Media Examiner Facebook kapak fotoğrafı

Facebook kapak fotoğrafınızı bir etkinlik pazarlama yöntemi olarak kullanırken hedef kitleniz için yeterli bilgiyi bu görselin içinde sağladığınızdan emin olmanız gerekiyor. Bu çalışmanın ana amacı etkinlik hakkında bilinilirlik yaratmak olduğu için, ilk bakışta neyin ne olduğunun anlaşılması kilit önem taşımaktadır.

Kilit Elementler:

  • Etkinlik İsmi
  • Etkinlik Tarihi
  • Etkinlik Lokasyonu
  • Hayranlarınız ile Alakası
  • Aksiyon Çağrısı / Call to Action

#4: Etkileşimli Durum Güncellemeleri Yaratın

Facebook Etkinlik Pazarlama faaliyetlerinizde durum güncellemeleri pazarlaması yapılan etkinliğin potansiyel katılımcılara ulaşmasını sağlamanın en basit yollarından biri. Bu noktada başarının anahtarı ise paylaşılan durum güncellemelerinin etkileşime açık ve doğru hedeflenmiş olması.

Etkin sahipleri sıkça Facebook sayfasında bir durum güncellemesi yayınlama ile Etkinlik sayfasında bir durum güncellemesi yayınlama arasında bir kafa karışıklığı yaşamaktadır. Bu farkı basitçe anlatalım;

Facebook Hayran Sayfası: Facebook sayfanızı beğenen kullanıcıların bulunduğu yer. Eğer ücretli bir reklam çalışması yapmıyorsanız, paylaştığınız gönderiler sayfanızı beğenen bu kişiler tarafından görüntülenecektir. Fan sayfası güncellemeleriniz direkt olarak sizinle, şirketinizle veya organizasyonunuz ile ilişkilendirilir.

Facebook Etkinlik Sayfası: Facebook’da oluşturduğunuz etkinliğiniz ile ilgilenen kullanıcıların bulunduğu yer. Etkinliğinize katılan kullanıcılar aynı zamanda Facebook hayran sayfanızı beğenmiş ya da beğenmemiş olabilir.

Facebook hayran sayfanızdan yapılan gönderilen, otomatik olarak etkinlik sayfanızda görünmez. Tıpkı tam tersinin de olmayacağı gibi. Bu yüzden paylaşmak istediğiniz gönderilerin alakalı kitlelerini belirleyip, gönderinizin hedef kitlesine göre iki farklı sayfanız için iki farklı paylaşım takvimi izlemeniz gerekmektedir.

Etkinlikler için durum güncelleme fikirleri:

  • Konuşmacı duyurusu veya seans bilgisi
  • Video teaserlar
  • Bilgi Duyuruları (Takvim değişikliği, otopark durumu vs..)
  • Etkinliğinizle ilgili basında yer alan bilgiler
  • Soru veya anketler
  • Bilet satışlarının son gününe geri sayım
  • Sponsor teklifler

Etkinlik güncellemelerinin sıkıcı olmasına gerek yok! Facebook Etkinlik Pazarlama faaliyetleriniz içi hazırladığınız güncellemelerinizde linkler, marka resimleri ve özel yazılar bulundurarak daha çekici gözükmelerini sağlayabilirsiniz.

facebook etkinlik pazarlama - durum güncellemesi
Social Media Marketing World 2016 için hayran sayfasından paylaşılan bir Facebook Etkinlik Pazarlama gönderisi

İpucu: Hayran sayfanızdan yayınlanan gönderilerin tarih yazan kısmına tıklayıp açılan sayfanın URL’ini kopyaladıktan sonra bunu etkinlik sayfanıza yapıştırarak repost yapabilirsiniz.

Kategori: Dijital Pazarlama Facebook

Yorumlar

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir